Experten fragen Erhalten Sie Antworten!
keyzet

Narbe auf der Strin

KeyZet · Erstellt am 20.01.2021 · Update 21.01.2021

Hello I am from Poland and I don't speak German so please forgive me I will use English. My daughter hit the coffetable with her head 2,5 months ago. She dropped something and wanted to crouch. The wound wasn't bleeding, to be honest there was only one tiny drop of blood. We called our doctor and showed her photo of the wound and she said if it is not bleeding there is no need to go to the hospital. Wound healed after one month but there is still depressed line which bothers me a lot. Please tell me is 2,5 months enough for that injury to completely heal or maybe there is still a chance that after some time it will go up and disappear? If you have some experience with similar situations please tell me because it drives me mad.

Photos hour after injury and today.

2 Antworten

Alle Antworten auf diese Frage stammen von echten Ärzten
  • Dr. med. Jaroslaw Tribull-Potapczuk

    Dr. med. Jaroslaw Tribull-Potapczuk

    21.01.2021 ·

    396 Antworten

    Tak, gojenie sie nie zakonczylo. Nie, jeszcze nie mozna wnioskowac, ze wyglad sie "polepszy" czy "pogorszy" tylko ze sie po tych szesciu miesiacach ustabilizuje i dalej nie bedzie sie juz specjalnie zmieniac. Takie uszkodzenie tkanek zblizone jest najbardziej do tzw. "Decollement", co wskazuje, ze przedmiot uderzajacy byl raczej tepy niz ostry. Problemem jest nie tyle blizna skory, co zaglebienie powierzchni na tym miejscu, co daje tzw "Schattenbruch", czyli jakby "zalamania cienia" i przez to mniejsza czy wieksza "widocznosc". Czy mozna to pozniej "poprawic"? Tak, oczywiscie. Jest sporo sposobow. Zeby poradzic, trzeba zbadac. Tak, ze w tej sytuacji nie moge nic innego powiedziec, jak tylko powtorzyc moje zaproszenie. Mozecie Panstwo takze spokojnie pisac do mnie bezposrednio na "info@dr-tribull.de" albo odwiedzic moja strone "www.dr-tribull.de" (jest tam tez wersja po polsku)
    Pozdrawiam
    Dr. Tribull

  • Dr. med. Jaroslaw Tribull-Potapczuk

    Dr. med. Jaroslaw Tribull-Potapczuk

    21.01.2021 ·

    396 Antworten

    Is Polish your mother language? If yes, I'll try to answer: Prawdopodobnie Panstwa pierwsze dziecko. Prosze sie nie martwic, bedzie dobrze. Przed uplywem szesciu miesiecy (minimalny okres dojrzewania blizny) tak czy inaczej nic nie mozna zrobic. Jezeli jestescie Panstwo niepewni, to zapraszam na konsultacje do naszego gabinetu. Z Polski przyjezdza tu do nas regularnie duzo pacjentow.
    Pozdrawiam
    Dr. Tribull

Weitere Fragen suchen

Ähnliche Fragen
